La millora de la prevenció, la detecció precoç, el diagnòstic i el tractament del càncer ha comportat en les últimes dècades un augment del nombre de supervivents de càncer. A Catalunya, l’any 2012, hi havia unes 107.778 persones que convivien amb un diagnòstic de càncer (60.606 homes i 47.172 dones). Es constata que l’augment anual de supervivents de càncer és al voltant de l’1,6% en les dones i de l’1,7% en els homes.
‘Després del càncer, i ara què?’
“Després del càncer, i ara què?” vol mostrar les dificultats de les persones que superen el càncer. El testimoni de la Viky, en Joan, el Jose Antonio i en Bernat ens mostren de primera mà que la malaltia i el seu tractament poden deixar seqüeles físiques, però també seqüeles emocionals, dificultats per a la reinserció laboral i per accedir a productes financers i assegurances .
Estem davant una paradoxa: la societat inverteix molts recursos i esforços en curar, però després sembla que s’oblida de les necessitats d’aquest col·lectiu de supervivets de càncer. Amb la millora dels tractaments la xifra de persones que superen la malaltia serà cada vegada més important. Per això, des de la FECEC, creiem que hem d’estar preparats per oferir solucions i donar resposta a les necessitats dels supervivents de càncer per reduir i comprendre millor la fragilitat a què estan exposades aquestes persones.
“Després del càncer, i ara què?” busca el suport de ciutadans, hagin o no patit la malatia, per contribuir a evitar l’ estigma i la discriminació que se’n pugui derivar.
#despresdelcancer
Pàgina web actualitzada 13/07/2020
FOTOS
VIDEO
MÉS INFORMACIÓ

