La FECEC va visitar ahir els laboratoris ProCure dins el marc #openlab de l’ICO


Data: 7 de juny de 2018

Ahir representants de la FECEC van visitar els laboratoris ProCure de l’Institut Català d’Oncologia dins del projecte #Openlab. L’ICO du a terme aquest projecte #openlab per organitzar visites al laboratori i donar a conèixer d’aprop els projectes de recerca i l’equip d’investigadors.

open lab ICO Procure

Representants de les entitats d’Oncolliga Girona, Oncolliga, Grup Àgata Oncovallès, Vilassar de Dalt contra el cáncer i Lliga contra el Càncer de Tarragona i Terres de l’Ebre també van asistir ahir a la visita.

ProCURE constitueix un nou programa de recerca de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) adreçat a donar resposta a un dels problemes principals en la lluita contra el càncer; la manca de resposta terapèutica o aparició de resistència al tractament. Com a centre monogràfic i integral del càncer a Catalunya, l’objectiu de l’ICO amb aquest nou programa és el de reduir considerablement l’impacte sanitari de la malaltia.

Per comprendre el fenomen de la resistència amb garanties d’èxit, és a dir, amb la possibilitat de traslladar els resultats de recerca cap una millora de l’assistència i tractament del pacient, calen equips de treball multidisciplinaris. ProCURE neix amb aquesta qualitat i format per 10 grups recerca en un context hospitalari que és referència en el nostre país.

ProCURE estudia tots els tipus de càncer que apareixen de forma més freqüent en la població així com altres tipus relativament menys comuns però que pel seu impacte clínic i/o manca de solucions terapèutiques efectives requereixen de forma crítica d’una millora en del seu coneixement. Les línies de recerca inclouen el coneixement dels mecanismes de resistència a les quimioteràpia (per exemple l’ús del cisplatí en càncer d’ovari) i teràpies “dirigides” (per exemple l’hormonoteràpia en càncer de mama o l’angiogènesi en tumors renals). Així també ProCURE avalua noves estratègies terapèutiques basades en la immunoteràpia i el metabolisme cel·lular.

 

 

Autor: FECEC
TORNAR