Viure amb càncer

Quan es conviu amb el càncer i el seu tractament, hi ha elements importants que tenen un paper clau i ajuden a la qualitat de vida de la persona durant aquest període. Es tracta de conèixer per poder gestionar els aspectes físics, nutricionals, emocionals i psicosocials que la malaltia pot generar per poder viure amb càncer.

viure amb càncer

Us proposem alguns recursos d’informació que poden ser útils per poder viure amb càncer.

Més Informació

  • Aquesta guia és una iniciativa de l’Associació Càncer de Pàncrees amb el suport de la Fundación Más Que Ideas. Es tracta d’un recurs per donar resposta a les necessitats específiques de les persones afectades de càncer de pàncrees. ofereix informació rigorosa i pràctica i recomanacions sobre hàbits de vida, per tal de prevenir i actuar davant les complicacions nutricionals, físiques, emocionals i socials, i millorar, així, el seu estat de salut i qualitat de vida.
  • Volum 3 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DE CÀNCER”. En el cas del càncer de mama, les prioritats en l’alimentació durant el tractament son mantenir el pes adequat i un bon estat nutricional. Projecte impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i desenvolupat per l’Instituí Català d’Oncologia i la Fundació Alicia.
  • Volum 2 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”. Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació. En aquest volum se’n recullen i s’analitzen algunes relacionades amb l’alimentació durant el tractament càncer
  • Aquesta guia ha estat elaborada per la Fundació Alicia i l’Institut Català d’Oncologia. Recull recomanacions sobre alimentació durant el tractament per poder viure amb càncer.
  • La Societat d’Oncologia Mèdica té un seguit de publicacions sota el títol “Programa cuidar en oncologia” per viure amb càncer.
  • Recull de recomanacions breus i concises editat per el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
  • Llibre pràctic que ofereix informació rigorosa i útil amb idees pràctiques i útils per millorar la qualitat de vida del pacient oncològic i dels seus familiars.

Pàgina web actualitzada 29/07/2020