La FECEC participa a la jornada ‘Mites que vulneren drets’ en motiu del 25è Aniversari sobre els drets de l’infant


Data: 24 de novembre de 2014

En motiu del 25è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant que es celebra el 20 de novembre, la FECEC va participar el dia 13 a la jornada organitzada pel Síndic de Greuges titulada ‘Mites que vulneren drets’. 

jornada 25è aniversari sobre els drets de l'infant

La Jornada es va organitzar juntament amb la Taula per la Infància i l’Adolescència a Catalunya (TIAC) i la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT). Anna Varderi, gerent de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia i representant de la FECEC va parlar sobre el ‘Dret al més alt nivell de salut possible i al màxim desenvolupament’.

La sessió de debat oberta a la participació es va dur a terme de 15 a 18h i va anar a càrrec de diversos ponents com Oriol Escardíbul, professor d’Economia Política (UB), Josefa Fernández, professora titular del Departament de Treball Social i Serveis Socials (UB), Climent Giné, professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport (Blanquerna-URL), Ferran Casas, catedràtic de Psicologia Social, coordinador del Grup ERIDIQV, adscrit a l’Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida (UdG) i Lourdes Gaitán, doctora en sociologia, presidenta de l’associació Grupo de Sociología de la Infancia y la Adolescencia (GSIA). L’acte de cloenda va anar a càrrec de Rafael Ribó, síndic de greuges de Catalunya.

Al llarg d’aquestes setmanes diferents entitats de Catalunya organitzen jornades relacionades amb els drets de la infància. La Convenció sobre els Drets de l’Infant va ser aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989. Es tracta del tractat internacional més ratificat de la història i reconeix totes les persones menors d’edat ciutadans de ple dret amb uns drets humans específics que cal promoure i protegir.

Autor:
TORNAR