Publicacions

Captura de pantalla 2021-05-18 a las 12.35.07
Com a plataforma d’unió de les entitats que lluiten contra el càncer a Catalunya, la FECEC compleix diverses funcions representatives i divulgatives de la causa comuna que ens uneix. La memòria és el recull anual d’activitats de la FECEC, que posa de manifest el seu treball en l’ àmbit de la divulgació i la prevenció, el foment del voluntariat, la recerca oncològica i els serveis a les entitats federades.

Screenshot 2021-01-25 at 10.29.15
Aquesta guia informativa ha estat elaborada pel grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer Leagues amb la participació de la FECEC.Aquest document en concret va adreçat als pacients oncològics i té com a  finalitat recollir les principals afectacions que es poden donar i facilitar un seguit de preguntes que es poden plantejar als professionals sanitaris que ens acompanyen en les visites durant el procés oncològic.

Screenshot 2021-01-25 at 10.28.53
Aquesta guia informativa ha estat elaborada pel grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer Leagues amb la participació de la FECEC. Aquest document en concret va adreçat als professionals sanitaris amb la finalitat de recollir un seguit de consells de com facilitar i abordar aquesta qüestió amb els pacients.

Memòria 2019 Com a plataforma d’unió de les entitats que lluiten contra el càncer a Catalunya,la FECEC compleix diverses funcions representatives i divulgatives de la causa comuna que ens uneix. La memòria és el recull anual d’activitats de la FECEC, que posa de manifest el seu treball en l’ àmbit de la divulgació i la prevenció, el foment del voluntariat, la recerca oncològica i els serveis a les entitats federades
 
Consells útils a preguntar durant les visites mèdiques Aquesta guia elaborada per la FECEC conjuntament amb la European Cancer Leagues recull una sèrie de consells i de possibles preguntes a fer durant les visites del pacient al llarg de tot el procés oncològic. El document recopila aquelles preguntes que poden recollir millor les inquietuds i dubtes personals en cada moment.
 
Screenshot 2020-12-15 at 11.52.27
FECEC en xifres 2019 Aquest document és un cens de les activitats realitzades per les entitats membres de la FECEC durant l’any 2019 en números globals. Amb l’objectiu d’augmentar la transversalitat d’informació i el treball en xarxa de les associacions, i potenciar l’objectiu comú de lluitar contra la malaltia del càncer, l’estudi “La Fecec en xifres” analitza els recursos, activitats i serveis que les entitats federades ofereixen als pacients i familiars amb càncer
 
Factors que faciliten i factors que dificulten la reincorporació al lloc de treball després del càncer Aquesta recerca, els resultats de la qual presentem en aquest document, ha estat impulsada per la FECEC com a conseqüència d’un seguit de projectes previs orientats a explorar la vivència de la supervivència i a oferir suport a les persones que han superat o han cronificat la malaltia del càncer.
 
 
portada estudi cancer mama
Estudi per a la millora de la integració i reincorporació laboral de les dones que han patit càncer de mama Aquest és un estudi que recull dades qualitatives sobre la situació de milers de dones amb formació i experiència que no ho tenen gens fàcil per reprendre la seva vida laboral. Això inclou la possibilitat d'acomiadament o d’experimentar situacions que forcen la seva dimissió, amb el consegüent impacte laboral i econòmic i fins i tot emocional.
 
Millorar l'experiència dels Supervivents de cáncer a Catalunya Aquest és un estudi per millorar el coneixement i la comprensió de les necessitats de les persones que han patit la malaltia. L’estudi explora les vivències de les persones afectades i dels professionals que les atenen, explorant l’experiència de les pròpies entitats i validant en el nostre entorn els resultats d’estudis precedents.
 
Oncologia i Voluntariat: Recomanacions per a coordinadors de voluntariat Aquest recull sorgeix del treball i l'experiència acumulada per els membres del grup de treball de coordinadors de voluntariat . Fa un repàs dels procediments, estratègies i factors a tenir en compte per les organitzacions de cara a garantir la cura, motivació, suport anímic i integració del voluntariat. Per això, contempla tots els aspectes que afecten els voluntaris, des de la seva selecció, acollida, formació, comunicació, atenció emocional, reconeixement, compromís, fidelització i fins i tot la desvinculació, quan es produeix.
 
Estudi sobre la cobertura de necessitats psicosocials Iniciat a l’octubre de 2006, l’informe sobre la “Cobertura de necessitats psicosocials” es va presentar a la FECEC a les acaballes de novembre de 2007. Aquest estudi, portat a terme per la Dra. Marta Schröder i el seu equip, és una recerca observacional realitzada a 23 centres hospitalaris de Catalunya, l’objectiu del qual és conèixer el grau de cobertura de les necessitats psicosocials dels malalts de càncer a Catalunya i ajudar als proveïdors de serveis oncològics a una millor comprensió de la natura de les necessitats psicosocials de les persones afectades de càncer.
 

Pàgina web actualitzada 16/06/2021