Viure amb càncer

Quan es conviu amb el càncer i el seu tractament, hi ha elements importants que tenen un paper clau i ajuden a la qualitat de vida de la persona durant aquest període. Es tracta de conèixer per poder gestionar els aspectes físics, nutricionals, emocionals i psicosocials que la malaltia pot generar per poder viure amb càncer. viure amb càncer Us proposem alguns recursos d'informació que poden ser útils per poder viure amb càncer.

Més Informació

 • Després del diagnòstic d’un càncer renal són moltes els dubtes que se’ns plantegen i pot ser que vàries tinguin relació amb l’alimentació: com afecta en el nostre estat de salut? quina dieta seguir per a afrontar millor la cirurgia? quins aliments són aconsellables durant els tractaments? Per aquest motiu, Fundació MÉS QUE IDEES, Fundació Renal ALCER España i Ipsen hem impulsat “Càncer de ronyó & Alimentació. Manual per a pacients i familiars”, una guia que t’ajudarà a conèixer millor la teva malaltia i com afecta al teu estat nutricional, a millorar el teu dia a dia a través de l’alimentació i a afrontar amb més recursos aquesta etapa de la teva vida.
 • Aquesta guia és una iniciativa de l'Associació Càncer de Pàncrees amb el suport de la Fundación Más Que Ideas. Es tracta d'un recurs per donar resposta a les necessitats específiques de les persones afectades de càncer de pàncrees. ofereix informació rigorosa i pràctica i recomanacions sobre hàbits de vida, per tal de prevenir i actuar davant les complicacions nutricionals, físiques, emocionals i socials, i millorar, així, el seu estat de salut i qualitat de vida.
 • Volum 3 de la col·lecció "MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DE CÀNCER". En el cas del càncer de mama, les prioritats en l'alimentació durant el tractament son mantenir el pes adequat i un bon estat nutricional. Projecte impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i desenvolupat per l'Instituí Català d'Oncologia i la Fundació Alicia.
 • Volum 2 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”.
  Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació. En aquest volum se’n recullen i s’analitzen algunes relacionades amb l’alimentació durant el tractament càncer
 • Aquesta guia ha estat elaborada per la Fundació Alicia i l’Institut Català d’Oncologia. Recull recomanacions sobre alimentació durant el tractament per poder viure amb càncer.
 • Captura de pantalla 2021-03-29 a las 12.31.29
  Volum 5 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. S'ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre l'alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer colorectal. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l'Institut Català d'Oncologia i Alícia.
 • La Societat d’Oncologia Mèdica té un seguit de publicacions sota el títol “Programa cuidar en oncologia" per viure amb càncer.
 • Recull de recomanacions breus i concises editat per el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
 • Llibre pràctic que ofereix informació rigorosa i útil amb idees pràctiques i útils per millorar la qualitat de vida del pacient oncològic i dels seus familiars.

Pàgina web actualitzada 12/04/2022