Viure amb càncer

Quan es conviu amb el càncer i el seu tractament, hi ha elements importants que tenen un paper clau i ajuden a la qualitat de vida de la persona durant aquest període. Es tracta de conèixer per poder gestionar els aspectes físics, nutricionals, emocionals i psicosocials que la malaltia pot generar per poder viure amb càncer.

viure amb càncer

Us proposem alguns recursos d’informació que poden ser útils per poder viure amb càncer.

Més Informació

  • Després del diagnòstic d’un càncer renal són moltes els dubtes que se’ns plantegen i pot ser que vàries tinguin relació amb l’alimentació: com afecta en el nostre estat de salut? quina dieta seguir per a afrontar millor la cirurgia? quins aliments són aconsellables durant els tractaments? Per aquest motiu, Fundació MÉS QUE IDEES, Fundació Renal ALCER España i Ipsen hem impulsat “Càncer de ronyó & Alimentació. Manual per a pacients i familiars”, una guia que t’ajudarà a conèixer millor la teva malaltia i com afecta al teu estat nutricional, a millorar el teu dia a dia a través de l’alimentació i a afrontar amb més recursos aquesta etapa de la teva vida.
  • Aquesta guia és una iniciativa de l’Associació Càncer de Pàncrees amb el suport de la Fundación Más Que Ideas. Es tracta d’un recurs per donar resposta a les necessitats específiques de les persones afectades de càncer de pàncrees. ofereix informació rigorosa i pràctica i recomanacions sobre hàbits de vida, per tal de prevenir i actuar davant les complicacions nutricionals, físiques, emocionals i socials, i millorar, així, el seu estat de salut i qualitat de vida.
  • Volum 3 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DE CÀNCER”. En el cas del càncer de mama, les prioritats en l’alimentació durant el tractament son mantenir el pes adequat i un bon estat nutricional. Projecte impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i desenvolupat per l’Instituí Català d’Oncologia i la Fundació Alicia.
  • Volum 2 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”. Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació. En aquest volum se’n recullen i s’analitzen algunes relacionades amb l’alimentació durant el tractament càncer
  • Aquesta guia ha estat elaborada per la Fundació Alicia i l’Institut Català d’Oncologia. Recull recomanacions sobre alimentació durant el tractament per poder viure amb càncer.
  • La Societat d’Oncologia Mèdica té un seguit de publicacions sota el títol “Programa cuidar en oncologia” per viure amb càncer.
  • Recull de recomanacions breus i concises editat per el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
  • Llibre pràctic que ofereix informació rigorosa i útil amb idees pràctiques i útils per millorar la qualitat de vida del pacient oncològic i dels seus familiars.

Pàgina web actualitzada 29/07/2020