Inici > Blog

Blog

Anticossos Inhibidors de Checkpoint: un nou pilar en el tractament del càncer

La recerca mèdica ha donat lloc a l'aparició dels inhibidors de checkpoint immunològic, els quals han canviat radicalment el tractament de diverses formes de càncer, proporcionant noves esperances a pacients que anteriorment tenien limitades opcions terapèutiques.

El sistema immunitari que ataca el tumor: les cèl·lules CART

El Dr. Alberto Mussetti de l'ICO ens explica la història de les teràpies CART, cèl·lules del sistema immunològic que destrueixen els tumors.

Alimentació, canvi climàtic i càncer

Sabies que els aliments més associats a l'aparició de diversos tipus de càncer estan relacionats amb les causes del canvi climàtic? T'expliquem més avui en aquest article del blog Mejorsincancer.org.

Com trobar i participar en un assaig clínic per a rebre un tractament en recerca?

Els assajos clínics són, sovint, una excel·lent opció terapèutica per a tractar el càncer. No sols ofereixen accés a tractaments innovadors, sinó que també impulsen l'avanç de la ciència mèdica. No obstant això, s'ha d'identificar l'assaig adequat i comprendre el procés de participació.

intelligencia-artificial-contra-el-càncer
Inici d’aplicacions de la intel·ligència artificial contra el càncer

La Intel·ligència Artificial (IA) està revolucionant la nostra vida diària en molts aspectes i, de fet, s’està desenvolupant intensament per millorar el diagnòstic precoç i tractament del càncer.

càncer i envelliment
Càncer i envelliment

Amb l'augment de la longevitat estem veient un augment de la incidència i prevalença del càncer en la població d'edat avançada. En aquest post revisarem a què és degut i quines són les necessitats d'aquests pacients.

La naturalesa més animal del càncer

El càncer es defineix, a grans trets, com un conjunt de malalties que es caracteritzen per la multiplicació incontrolada de cèl·lules del propi cos. Aquesta proliferació excessiva és deguda, en gran part, a l’acumulació de mutacions que no es poden reparar per la maquinària cel·lular i que alteren el cicle de divisió normal de la cèl·lula. Aquests factors desencadenen, en darrer terme, el desenvolupament de la malaltia.

La necessitat de saber gestionar el càncer a la feina

L’entorn laboral és un àmbit que no sempre està preparat o no té les eines necessàries per saber gestionar el cas d’un treballador o treballadora amb càncer durant el seu tractament o el seu retorn un cop ha superat la malaltia. És per això que es fa necessari dotar les organitzacions d’eines per poder reduir l’impacte dels casos de càncer que s’hi puguin presentar.

Las diferentes dificultades sociolaborales de las personas con cáncer y la importancia de un servicio legal para resolverlas

Trabajar es parte fundamental de la vida, da un propósito, una meta, un crecimiento personal y, gracias al dinero conseguido, se puede obtener una mayor calidad de vida. Pero ¿qué pasa si debido a una enfermedad como puede ser el cáncer se adquieren unas limitaciones físicas y/o psicológicas que impiden realizar el desempeño laboral con la misma soltura, eficacia y dignidad con la que se hacía antes?

Assaig clínic: una opció terapèutica amb beneficis per a pacients amb càncer

Patir una malaltia greu com el càncer pot generar molta por i preocupació. És natural tenir dubtes i un sentiment d'incertesa sobre la participació en un assaig clínic. Abans de prendre una decisió, és important tenir clar en què consisteix l'assaig clínic i en què pot beneficiar al pacient.