Inici > Actualitat

Actualitat

Oncolliga Lleida signa un conveni de col·laboració amb l’IRB Lleida

Oncolliga Lleida ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida per promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica a les comarques de Lleida.

Osona contra el Càncer consciencia els adolescents sobre la nocivitat de fumar amb el projecte ArTabac

Set centres educatius de Vic, Manlleu, Centelles, Prats de Lluçanès, Gurb i Calldetenes participen aquest curs en el projecte ArTabac, impulsat per Osona contra el Càncer per conscienciar els adolescents i també els adults de la necessitat imperiosa de no començar a fumar o bé de deixar-ho de fer.

13 d’abril: 4a edició de l’OnCodines Trail

L’OnCodines Trail és un repte esportiu solidari corrent o caminant per muntanya i per equips per l’entorn de Sant Feliu de Codines. La quarta edició es farà el 13 d’abril de 2024. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès, la Fundació Enriqueta Villavecchia i la Barcelona Brain Health Initiative.

Catalunya incorpora la prova de detecció del VPH a les dones de 30 a 65 anys per a millorar la prevenció del càncer de coll uterí

El Departament de Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà (VPH) en el cribratge en dones i persones amb coll uterí d’entre 30 a 65 anys. L’objectiu és millorar la detecció d’aquesta infecció abans de la presència de lesions que puguin desenvolupar-se en càncer de coll uterí. Aquest anunci coincideix amb la celebració el 26 de març del Dia Mundial del Càncer de Cèrvix.

Inscripcions obertes a l’Oncotriatló d’Oncolliga Girona

Les inscripcions a la 2a edició de l'Oncotriatló ja estàn obertes. Es tracta d'un repte esportiu i solidari per equips que té com a finalitat recaptar fons per finançar els serveis que la Fundació Oncolliga Girona porta a terme per millorar les condicions de vida de les persones amb càncer i els seus familiars.

L’Hospital de Sant Pau, pioner en la reconstrucció immediata del sistema limfàtic en la cirurgia oncològica de mama

L’Hospital de Sant Pau és l’únic centre europeu que ha implantat una nova cirurgia oncològica que consisteix en planificar l’extirpació completa del tumor i també la reconstrucció immediata de la mama i del sistema limfàtic per minimitzar el màxim possible les seqüeles. Això es fa amb cirurgia robòtica, sent Sant Pau el primer centre del sud d’Europa -i el quart del món- que compta amb el primer robot de supermicrocirurgia en limfedema. Aquest és un dels temes que centrarà la nova edició del Barcelona Breast Meeting, el congrés europeu que reuneix les primeres espases mundials de cirurgia mamària i que organitza el Servei Mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar els dies 20, 21 i 22 de març.

Investigadors de l’IRB Barcelona i Sant Joan de Déu revelen l’origen de segons càncers pediàtrics

Un estudi publicat per l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i el PCCB-Hospital Sant Joan de Déu · Institut de Recerca Sant Joan de Déu (HSJD - IRSJD) a la revista Cancer Discovery, un equip científic ha assolit importants avenços en la comprensió de l'origen del càncer infantil, en concret en per què algunes persones desenvolupen dos càncers independents durant la seva infància.

20 de març, Dia Mundial de la Salut Bucodental

Avui, 20 de maig, és el Dia Mundial de la Salut Bucodental. Aquesta jornada, promoguda per la World Dental Federation (FDI), té l'objectiu de destacar els beneficis d'una boca i unes dents fortes i sanes, així com promoure hàbits saludables per a la salut bucodental. Les persones amb càncer també han d’extremar les mesures d’higiene i salut bucodental.

27 i 28 d’abril: OncoMusic Fest en benefici d’AFANOC

El 3r festival familiar, solidari i benèfic OncoMusicFest enguany vol donar suport a l’AFANOC i ajudar l’entitat al manteniment de La Casa dels Xuklis, un recurs que acull famílies de tot el territori que s’han de desplaçar perquè els infants puguin rebre els seus tractaments oncològics.

Dia Mundial del Càncer de Còlon: el Ministeri de Sanitat ampliarà el cribratge fins als 74 anys

Coincidint amb la celebració el 31 de març del Dia del Càncer de Còlon, el Ministeri de Sanitat ha decidit ampliar fins als 74 anys el cribratge de càncer colorectal per detectar sang oculta a la femta, seguint les recomanacions europees. Actualment, s'ofereix a tots els homes i dones d'entre 50 i 69 anys.