Inici > Actualitat

Actualitat

La European Cancer Organisation presenta el Manifest Europeu contra el Càncer per 2024

L'Organització Europea contra el Càncer (ECO) va presentar dilluns a Madrid el Manifest Europeu contra el Càncer per 2024, document on s'incideix a millorar el diagnòstic precoç a Espanya i la crisi de la manca de personal d'atenció oncològica, entre d'altres qüestions.

Aventura en Família: jornada de paddle surf amb Fundació Kālida

Si estàs en procés oncològic i tens fills a partir d'11 anys, Fundació Kālida et convida a participar d'una sessió de paddle surf en família el pròxim dissabte 1 de juny.

8 de maig de 2024: Dia Mundial del Càncer d’Ovari

3.716 dones seran diagnosticades enguany de càncer d'ovari a Espanya, segons xifres de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM). Per conscienciar sobre la malaltia, cada 8 de maig se celebra el Dia Mundial del Càncer d'Ovari.

“Posa’t la Gorra!” a Tarragona amb l’AFANOC

El diumenge, 16 de juny, al matí, la festa del "Posa't la Gorra!" de Tarragona torna al cor de la ciutat, al Camp de Mart, en el 20è aniversari de la seu de l'AFANOC Tarragona. 

Descobreixen com un tipus de limfòcit ‘recluta’ el sistema immunitari per lluitar contra un dels càncers de mama més agressius

Un tipus concret de limfòcits, les cèl·lules assassines naturals o Natural Killers (NK), conegudes per la seva capacitat antitumoral, també tenen capacitat, en combinació amb el tractament contra un dels tipus de càncer de mama més agressiu, per alertar al sistema immunitari sobre la presència de les cèl·lules canceroses.

2a Edició de la Desfilada Solidària d’Oliana a benefici de l’Associació Fènix

Dissabte, 4 de maig, a les 18 h, tindrà lloc a Oliana, la 2 a Desfilada Solidària en benefici de l’Associació Fènix.

El Govern publica el llistat de teulades de fibrociment a Catalunya, moltes d’elles amb amiant

La Generalitat ha publicat el nou mapa de cobertes amb fibrociment, una eina que vol servir per dissenyar l'estratègia que ha de permetre la retirada progressiva de l'amiant, les fibres del qual poden causar càncer.

L’hospital Parc Taulí introdueix el tractament de crioablació pel càncer de mama

La Unitat de Patologia Mamària del Parc Taulí ha començat a aplicar la tècnica radiològica de la crioablació en el tractament del càncer de mama. L’equip de la Dra. Amaya Martin ha estat pioner a utilitzar-lo a la comarca del Vallès Occidental.

12a Caminada Familiar contra el Càncer de Vilassar de Dalt contra el Càncer

El pròxim diumenge 12 de maig tindrà lloc una nova la 12a edició de la caminada familiar contra el càncer a Vilassar de Dalt organitzada per Vilassar de Dalt contra el Càncer. Els beneficis d’aquesta caminada solidària aniran destinats a la millora de la qualitat de vida de les persones usuàries amb càncer i les seves famílies de l'entitat.

Activitats esportives solidàries en favor d’Amics Joan Petit

Aquest mes se celebren tres activitats esportives solidàries en favor d'Amics Joan Petit Nens amb Càncer.